INFO

Interesse? Neem gerust contact op! Nieuwe koorleden zijn meer dan welkom.

Toon op toon is een gemengd en onafhankelijk koor in Ronse, met een 25-tal leden tussen 25 en 65 jaar.
Het koor werd in september 2004 opgestart door toenmalig dirigent, Ruben Claus. De koorzangers zijn grotendeels afkomstig van Ronse, Brakel, Oudenaarde en omstreken.

Er wordt gewerkt aan een heel divers repertorium met jonge en frisse inslag, maar zeker ook aan het klassieke repertoire van Bach tot heden.
De repetities van Toon op toon worden wekelijks op woensdagavond georganiseerd van 20 tot 22 u in de lokalen van de Kunstacademie Vlaamse Ardennen Wolvestraat 37 te 9600 Ronse. Soms wordt uitgeweken naar de Paterskerk -Elzeelsesteenweg 299, 9600 Ronse-. Interesse? Neem gerust contact op!
Het koor trad voor de eerste maal op in juni 2005 voor ‘Ronse Opscène’. Tevens gaf het in dat jaar gesmaakte kerstconcerten met een gedurfd programma (a ceremony of Carols, B. Britten). In de zomer 2006 was Toon op Toon onder meer te gast in Frankrijk, waar het veel succes oogstte met zijn diverse repertorium.
Van november 2013 tot 2017 stond het koor onder de deskundige leiding van Sabine Haenebalcke. Onder haar leiding bracht Toon op toon, samen met Kalliope uit Gent en Altra Voce uit Kortrijk het Magnificat, Credo en Gloria van Vivaldi, de H-Moll Messe en de Mattheuspassie van J.S. Bach. Samen met Kaliope uit Gent werd in 2017 het ‘Deutsches Requiem’ van J. Brahms uitgevoerd.
In 2018 volgde Kristof Tessitore Sabine Haenebalcke op.
In 2021 werd Geert De Praetere koorleider van Toon op Toon.

In 2015 nam het koor deel aan het Provinciaal Koorzangtoernooi. Zoals in 2008 en 2010 werd Toon op Toon geklasseerd in “Eerste afdeling”.